Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Onkruid ontsiert pas heringerichte stationsgebied

Terwijl menigeen momenteel van een welverdiende vakantie geniet, gaan de werkzaamheden aan de perrons van het Harlinger treinstation deze zomer gewoon door. Deze maken deel uit van de herinrichting van het stationsgebied, die uiteindelijk moet uitmonden in een aantrekkelijke en verkeersveilige stadsentree.

Zo heeft ProRail eerder de overvolle fietsenstalling fors uitgebreid. De gemeente heeft de inrichting van de Stationsweg en het daarnaast gelegen Harmenspark vorig jaar grondig onderhanden genomen. En nu is het de beurt aan het stationsgebouw zelf. In opdracht van ProRail wordt het monumentale pand uit 1863 momenteel opgeknapt en in oude glorie hersteld. Daarbij doet zij ook direct duurzaamheidsinvesteringen in materiaalgebruik en verlichting.

Wij zijn ook verheugd dat ProRail voor deze werkzaamheden een beroep doet op de kennis en kunde van lokale ondernemers. Zo restaureert De Boer & De Groot civiele werken b.v. de perronkappen. En Bouwbedrijf Bruinsma B.V. en Schildersbedrijf Schakenbos V.O.F. verzorgen de afwerking van het dakbeschot en zinkwerk. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind dit jaar afgerond. De Gemeente Harlingen kondigde afgelopen week al aan, een nieuw convenant met de NS te willen sluiten voor het beheer en onderhoud.

Harlinger Belang spreekt de wens uit dat het convenant ook concrete afspraken vermeldt over de kwaliteit van de openbare ruimte. De hoeveelheid onkruid die dikwijls op de pas heringerichte Stationsweg de kop opsteekt, is ons een doorn in het oog. Het stelt ons teleur dat de gemeente, een jaar nadat de Stationsweg en Spoorstraat voor circa € 1,5 miljoen grondig zijn aangepakt, het groenonderhoud nu al zo matig uitvoert, dat dit afbreuk doet aan de eerder beoogde ruimtelijke kwaliteit.

Related Posts