Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Ondertekening van bouwplannen Dukdalfterrein

Deze week tekenden de Gemeente Harlingen en VOF Zuiderhaven een overeenkomst om 99 woningen op het Dukdalfterrein te bouwen. Na de realisatie van diverse woningen aan de Havenweg en het appartementencomplex De Helling, wordt nu dan ook het laatste stuk terrein aangepakt.

Harlinger Belang prijst zich hiermee gelukkig. In ons verkiezingsprogramma van 2014 drongen wij aan op een spoedige ontwikkeling van dit al jarenlange braakliggende terrein. Wat ons betreft moest hier sprake zijn van zorgwoningen die qua stijl en hoogte aansloten bij de omliggende bebouwing.

Door het beschikbaar houden van een provinciale subsidie en de aankoop en sloop van de panden aan de Steenhouwersstraat, heeft de gemeente ervoor gezorgd, dat dit gebied nu alsnog integraal kan worden ontwikkeld. VOF Zuiderhaven, een bouwcombinatie tussen Heijmans Vastgoed en De Bouwvereniging, beginnen binnenkort aan de bouw van 70 levensloopbestendige huurwoningen en 29 woningen voor de vrije sector.

Related Posts