Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Nieuw en ruimer kwijtscheldingsbeleid in de maak

Tijdens de laatste raadsvergadering heeft de raad ingestemd met verruiming van het kwijtscheldingsbeleid. Voor Harlinger Belang een belangrijk punt, waar wij ons eerder in ons verkiezingsprogramma en tijdens de verkiezingscampagne sterk voor maakten.

De raadsfractie heeft de wethouder in oktober 2015 gevraagd het huidige beleid te actualiseren en te verruimen. In de laatste raadsvergadering presenteerde het college haar plan, dat een heel eind tegemoet komt aan de wens van Harlinger Belang. Wij zijn dan ook tevreden met deze inspanningen van wethouder Kuiken!

Tot dusver konden alleen werkenden en uitkeringsgerechtigden kwijtschelding aanvragen. Een toenemende groep inwoners die een eigen onderneming heeft, kwam überhaupt niet in aanmerking voor kwijtschelding. Het college wil deze ongelijkheid, net als Harlinger Belang, wegnemen.

Als gevolg van de economische crisis, constateren wij dat een grote groep inwoners niet in aanmerking komt voor kwijtschelding. Zij beschikken bijvoorbeeld over voldoende vermogen in de vorm van een eigen woning, maar door de dalende huizenprijzen en minder inkomen zitten zij ‘klem’ in deze situatie. Zij worden straks tegemoet gekomen, omdat ook kwijtschelding voor de onroerend zaakbelasting en rioolheffing mogelijk wordt.

Harlinger Belang heeft eerder gevraagd naar de mogelijkheid om ook de kosten van een ID-kaart kwijt te schelden. De wethouder nam een motie met deze strekking, afkomstig van de coalitiepartijen PvdA, HB en het CDA over en gaat hier onderzoek naar doen.

Deze maatregelen worden nu door het college uitgewerkt en vermoedelijk in september ter besluitvorming aan de raad voorgelegd, zodat inwoners hier in 2017 al een beroep op kunnen doen.

Related Posts