Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Na gerechtelijke uitspraak, nu doorpakken in Ludinga

Al geruime tijd hebben de Gemeente Harlingen en Ludinga Vastgoed B.V. tientallen geschillen over de ontwikkeling van de woonwijk Ludinga. Deze geschillen variëren van de breedte van een te graven vaart tot een vermeend exclusief ontwikkelrecht voor heel Harlingen. Door de slechte verstandhouding tussen beide partijen, vonden in Ludinga sinds 2007 niet of nauwelijks meer ontwikkelingen plaats. Eerder deze maand heeft de rechtbank eindelijk uitspraak gedaan in een aantal van de geschillen.

De slechte verstandhouding tussen de gemeente en Ludinga Vastgoed B.V. was Harlinger Belang al langer een doorn in het oog. Bewoners van deze nieuwe wijk ondervonden dagelijks de effecten hiervan; de straten en het openbaar groen verkeerden in zodanige slechte staat dat de veiligheid dikwijls in het geding was.

Dit was ook de reden dat Harlinger Belang in 2011 heeft voorgesteld om met behulp van een mediator een oplossing voor de geschillen te vinden. Toen deze mediator medio 2012 zijn werkzaamheden staakte, waren een groot aantal geschilpunten inmiddels opgelost. Deze positieve ontwikkeling werd in de woonwijk ook zichtbaar. De wijk werd voorzien van een speeltuin, de gemeente mocht het openbaar gebied alvast opknappen en er werden zelfs weer nieuwe woningen in Ludinga gebouwd. Desondanks bereikten partijen op een aantal geschilpunten geen overeenstemming en werd de uitspraak van de rechtbank afgewacht.

Nu de rechtbank uitspraak heeft gedaan en daarmee duidelijkheid is verkregen, hoopt Harlinger Belang dat zowel de Gemeente Harlingen als Ludinga Vastgoed B.V. de reeds ingezette constructieve werkwijze voortzetten en de woonwijk Ludinga B.V. verder ontwikkelen. Aangezien sinds de start van het ontwikkelen van Ludinga, in de woningmarkt veel is veranderd, zal nu in gezamenlijkheid en met respect voor ieders positie en belangen, gekeken moet worden op welke wijze Ludinga het beste kan worden afgerond. Wij zijn van mening dat dit ook in ieders belang is.

Related Posts