Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Motie Harlinger Belang uitgevoerd: gerestaureerd Entrepotgebouw feestelijk geopend

Afgelopen vrijdag vond de feestelijke opening van het gerestaureerde Entrepotgebouw in de Willemshaven plaats. Tijdens een heus Winters Willemshaven Diner werden geïnteresseerden geïnformeerd over de restauratie en kon men het eindresultaat aanschouwen.

Succes kent vele vaders. Dat de restauratie van het karakteristieke pand een succes mag worden genoemd, behoeft geen verdere uitleg. Toch was het Harlinger Belang die het initiatief tot deze restauratie nam. De raadsfractie diende in juni 2012 een motie in, waarmee het college werd opgedragen om het zwaar vervallen Entrepotgebouw te ontwikkelen. Deze motie kreeg de steun van de gehele gemeenteraad.

De afgelopen jaren stuitte de restauratie meerdere malen op tegenslag. Zo verkeerde de fundering in zeer slechte staat en ging de aannemer begin dit jaar failliet. Desondanks heeft het college zich altijd sterk gemaakt voor de restauratie. En nu, ruim 4 jaar later, zijn we dan ook trots op het eindresultaat!

Harlinger Belang zag de restauratie van het Entrepotgebouw als een eerste stap in de ontwikkeling van het gehele Willemshavengebied tot een toeristisch-recreatief gebied, met historische, industriële kenmerken. Inmiddels worden de eerste ontwikkelingen zichtbaar en worden ook initiatieven ontplooid. Stuk voor stuk zullen deze gaan bijdragen aan het versterken van de lokale economie. Toerisme biedt naar onze mening volop kansen voor Harlingen!

Het gerestaureerde Entrepotgebouw zal dienst doen als multifunctionele ruimte voor tentoonstellingen, feesten, evenementen en als ontvangstruimte voor de passagiers voor de Bruine Zeilvaart, rivier- en zee cruises.

 

Related Posts