Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Leden Harlinger Belang spreken zich uit over mogelijke vestiging azc

In de afgelopen periode zijn verschillende bijeenkomsten georganiseerd omtrent de mogelijke vestiging van een asielzoekerscentrum in Harlingen. Onze raadsfractie heeft hier eerder tijdens haar laatste 2 bijeenkomsten met betrokken inwoners over gesproken.

Woensdag 25 mei besluit de gemeenteraad over het voorstel om maximaal 300 asielzoekers te huisvesten op het Balkland terrein. Om een goed en breed gedragen besluit te kunnen nemen, hebben de raadsleden alle leden van Harlinger Belang persoonlijk uitgenodigd om tijdens een speciale, besloten bijeenkomst hun mening en advies te geven over het voorstel. In een ontspannen sfeer en tijdens een constructieve discussie is gesproken over het aantal asielzoekers, de beoogde en alternatieve locaties en eventuele voorwaarden en wensen ten aanzien van de opvang.

In aanloop tot de raadsvergadering, zullen de raadsleden van Harlinger Belang een (voorlopig) standpunt innemen en dit volgende week woensdag, tijdens de openbare raadsvergadering in zalencentrum Trebol, kenbaar maken en bepleiten bij andere fracties.

Related Posts