Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Kosten Tall Ships Races niet beperkt tot half miljoen

De kosten van de Tall Ships Races 2018 blijven voor de gemeente niet beperkt tot € 500.000. Ook de kosten van de ambtenaren bij de voorbereiding en uitvoering van het evenement, komen ten laste van de gemeenschap. Het college raamt deze kosten op maar liefst € 216.000. Een en ander blijkt uit de beantwoording van de schriftelijke vragen van Harlinger Belang.

In haar vragen had de raadsfractie het college om een begroting gevraagd. Nadat bleek, dat de gemeente bij de editie van 2014 de kosten van de ambtelijke inzet niet had bijgehouden, heeft Harlinger Belang ditmaal expliciet gevraagd om dit wel te doen.

Uit de beantwoording blijkt dat ambtenaren in totaal 2.700 uren aan de Tall Ships Races gaan besteden. Gelet op de bestede uren betekent dit, dat het komende anderhalf jaar grofweg 1 ambtenaar fulltime met dit evenement bezig is.

Dat de gemeente bij evenementen kosten maakt voor de inzet van ambtenaren is weliswaar gebruikelijk, echter lijkt het erop dat dit bij de Tall Ships Races verhoudingsgewijs meer is dan bij andere evenementen zoals de Visserijdagen en Zoutsloter Kerstmarkt.

Harlinger Belang is blij, dat voor de komende editie van de Tall Ships Races de gemeentelijke kosten nu wel nauwkeurig worden bijgehouden. Echter, onze vrees voor een kostenoverschrijding is met de beantwoording van onze vragen niet weggenomen. Zo wordt in de begroting geen rekening gehouden met de gederfde haven- en kadegelden. Ook het recente bericht, dat Harlingen meer Tall Ships mag verwelkomen, zou kunnen resulteren in hogere veiligheidskosten.

Samen met anderen, kijkt Harlinger Belang uit naar de Tall Ships Races 2018. Echter wel blijft zij kritisch over de gemeentelijke kosten en de afspraken die hierover gemaakt zijn.

 

Related Posts