Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Historische trein komt na 50 jaar terug in Harlingen

Onlangs heeft de gemeente Harlingen een zeldzame bagagewagon uit 1932 weten te bemachtigen die in de jaren ’50 en ’60 op het traject Harlingen-Leeuwarden heeft gereden. De bedoeling is om dit treinstel een permanent plekje te geven in de Nieuwe Willemshaven. Niet alleen een mooie knipoog naar de historie, de wagon zal tevens worden omgebouwd tot sanitaire voorziening voor de Bruine Zeilvaart en overige (boot-)passanten.

Harlinger Belang is erg blij met project. Al een aantal jaren zetten wij ons in voor de ontwikkeling van de Willemshaven tot een aantrekkelijk toeristisch gebied. Na ons succesvolle pleidooi om het Entrepotdok gebouw te restaureren, krijgt de Willemshaven er met de komst van deze bagagewagon een nieuwe eyecatcher bij.

Samen met de aan te leggen 180 meter lange multifunctionele aanlegsteiger en de geplande aanpak van de openbare gebied is er een prima basis voor andere (particuliere-) initiatieven in de Willemshaven. Het behoud van het industriële uitstraling van dit gebied juichen wij eveneens toe en past goed bij onze wens, om historische kenmerken in de stad te waarborgen en terug te brengen. Wat ons betreft vallen de puzzelstukjes ineen!

De komende tijd zal nog het nodige tekenwerk verricht moeten worden en zal de bagagewagon worden omgebouwd. De verwachting is het treinstel eind dit jaar in de Willemshaven wordt geplaatst om volgend jaar in gebruik te worden genomen.

Related Posts