Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Afgraven van de verdiepte N31 van start

harlinger-belang-harlingen-lokaal-hb-partij-n31-a31-provincie-boon-wethouder-verdieping-ondertunneling-flessenhals-verkeer-koningsbrug-traverse-poepjes-gedeputeerdeIn alle vroegte vond donderdagochtend de officiële starthandeling voor het werk aan de nieuwe N31 plaats. Met een druk op de knop werd het toekomstige tracé verlicht en kon aannemer Ballast Nedam beginnen met het afgraven van de eerste grond. Als huidige portefeuillehouder Verkeer en vervoer, vertegenwoordigde wethouder Boon hierbij de gemeente Harlingen.

De N31 Traverse Harlingen (de verdieping van de N31) kent een lange geschiedenis. Harlinger Belang heeft in 2009 ingestemd met een bijdrage van € 14 miljoen aan dit project. De raadsfractie vindt dit een duurzame investering in de bereikbaarheid, de duurzaamheid en de economische- en gebiedsontwikkeling van Harlingen.

Na haar benoeming tot wethouder, heeft Maria le Roy het dossier in 2010 onder haar hoede genomen. Tijdens deze periode heeft een ‘open plan proces’ plaatsgevonden, waarbij iedere belanghebbende zijn of haar wensen en ideeën kenbaar kon maken. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een definitief tracéontwerp in 2012.

De komende jaren zal het huidige traject van de N31 niet alleen worden ‘rechtgetrokken’, ook wordt de nieuwe (vierbaans-)weg 5 meter onder het maaiveld aangelegd. Door middel van een aquaduct zal de nieuwe weg het Van Harinxmakanaal passeren. De op- en afritten zijn straks niet meer her en der verspreid over de stad, maar zijn centraal gesitueerd ter hoogte van het Perseverantiaterrein. Naar verwachting rijden eind 2017 de eerste auto’s over de nieuwe N31.

Related Posts