Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Harlinger Belang wil raadsbijeenkomst REC

Als het aan Harlinger Belang ligt, komt er binnenkort een raadsbijeenkomst waarin gesproken gaat worden over de verhoogde dioxine-uitstoot bij de Reststoffen Energie Centrale. Hierbij zouden ook de Provincie Fryslân, de omgevingsdienst FUMO, de gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD), de REC en de Begeleidingscommissie aanwezig moeten zijn. De raadsfractie heeft hiertoe, samen met de PvdA en het CDA een schriftelijk verzoek ingediend bij de gemeente.

Aanleiding voor deze bijeenkomst zijn de meetresultaten en de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid. Eerder heeft de raadsfractie hiertoe al schriftelijke vragen ingediend.

De raadsfractie stelt behoefte te hebben aan nadere informatie over het dioxine-onderzoek, de meetresultaten, de interpretatie hiervan door de betrokken instanties en het vervolg. Ook geeft recente berichtgeving in diverse media aanleiding tot nadere vragen.

Related Posts