Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Groenonderhoud onaantrekkelijke en onveilige Pollendam moet anders

Steeds vaker ontvangt Harlinger Belang opmerkingen over de weelderige beplanting in de bermen langs de Pollendam. Bewoners merken op, dat in de oorspronkelijke plannen van deze woonwijk, de toegangsweg als een keurig ingerichte ‘allee’ is geschetst. Dit beeld staat haaks op de huidige situatie. Voor raadslid Ida Soolsma-Boomstra reden om hier tijdens de raadscommissie aandacht voor te vragen.

In 2016 is de Pollendam door de projectontwikkelaar overgedragen aan de gemeente. Ook het groenonderhoud van langs de weg wordt sindsdien door de gemeente uitgevoerd. Dit groenonderhoud werd uitgevoerd op basis van de zogenaamde ‘Visie Groenkwaliteit 2007’.

Hoewel Harlinger Belang ook graag diversiteit in soort en hoogte van beplanting ziet, herkennen wij ons in de opmerkingen van de bewoners van Ludinga. Daarom heeft de raadsfractie een motie ingediend, waarin zij de gemeente vraagt om de bermen van de Pollendam voortaan als gazon te onderhouden. Niet alleen zorgt dit voor een aantrekkelijk beeld, ook worden daardoor de kruispunten overzichtelijker en veiliger. Een meerderheid van de raad was het afgelopen woensdag met ons eens.

Harlinger Belang maakt zich al lange tijd sterk voor een aantrekkelijke en goed onderhouden openbare ruimte. Eerder heeft de gemeente delen van de woonwijk Ludinga vroegtijdig van de projectontwikkelaar overgenomen, om zo straten op te kunnen knappen en groen te kunnen planten. Ook realiseerde de gemeente in 2011 een speeltuin.

Related Posts