Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Defecte aankondigingsborden Zuidwalweg en Westerzeedijk een gemiste kans

De digitale aankondigingsborden aan de Zuidwalweg en de Westerzeedijk zijn alweer geruime tijd buiten gebruik. Niet alleen een trieste aanblik, maar ook een gemiste kans om de vele evenementen wat extra exposure te geven. Tijdens de eerstvolgende raadscommissie vraagt Harlinger Belang raadslid Jan Jellema het college om actie.

Beide borden, in de vorm van een boei, werden begin 2010 voor een slordige € 21.000 aangeschaft. Vanaf dat moment vertonen de borden al mankementen. Ook in 2014 vroeg Jellema al aandacht voor het feit dat de borden zo vaak defect waren. Burgemeester Sluiter stelde toen, dat dit kwam door een recente storm. Beide borden zouden snel weer in gebruik worden genomen.

De diverse reparaties en de nodige kosten hebben niet veel resultaat gehad, zo concludeert Harlinger Belang nu. Beide aankondigingsborden zijn al weer een aantal maanden buiten gebruik. Een gemiste kans, vindt Jellema: “Wij zien Harlingen graag als een bruisende evenementenstad. Met beide borden kunnen al snel honderdduizenden bezoekers van onze stad en de beide eilanden worden bereikt“. Harlinger Belang dringt dan ook aan op een spoedige reparatie of vervanging van beide borden.

Update 29/06/17: In antwoord op de vragen van Harlinger Belang gaf burgemeester Sluiter aan dat de aankondigingsborden inderdaad defect zijn en zullen worden vervangen. De verwachting is dat in september de nieuwe aankondigingsborden worden geplaatst. Het college gaat na hoe tot die tijd de Harlinger evenementen bij bezoekers van de stad onder de aandacht kunnen worden gebracht.

Related Posts