Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Coalitiepartijen hebben last van (fiets-)tunnelvisie

Fietstunnel Midlum Wijnaldum

Een heikel punt was de Begrotingswijziging realisatie fietstunnel Wijnaldum-Midlum. De aanbesteding is tegengevallen, waardoor er niet genoeg financiële middelen zijn om het hele project te financieren. Daarnaast is voor de aanleg van een tunnel meer grond nodig dan voor een brug. Verder verlangt Staatsbosbeheer, dat de gemeente het hele bosperceel langs Midlum overneemt. Hiervoor vroeg het college een extra krediet van € 175.000, waarmee het totale financiële plaatje komt op circa € 1.500.000! Het fietspad kost daarmee circa € 0,5 miljoen en de tunnel kost circa € 1 miljoen!

Let wel, wij juichen de komst van het fietspad van harte toe. Straks een prachtige verbinding tussen de beide dorpen, niet alleen voor de inwoners, maar ook een mooie toeristische route. Bovendien kwam de raad hiermee haar belofte aan de de schoolkinderen uit Wijnaldum na. Na de sluiting van de basisschool gaan zij op de fiets naar de basisschool in Midlum.

Het idee van de fietstunnel komt uit CDA bronnen, waarvoor alle hulde. Al in de vorige raadsperiode met Harlinger Belang in de coalitie werd dit plan besproken. De heer Sijtsma (CDA), hamerde steeds op een tunnel onder de Zuidwalweg door, terwijl wij aangaven ook het alternatief van een mooie/iconische fietsbrug mee te nemen in het onderzoek. Na zorgvuldige afweging zou dan het beste voorstel aan de raad kunnen worden voorgelegd. Een democratisch proces, toch?

Neen, volgens het CDA: het zal en moet een tunnel worden! Er viel verder niet over te praten. Voor ons een onbegrijpelijke opstelling: een typisch voorbeeld van geldverspilling door dit bestuur. Er zitten veel boeren en ondernemers bij het CDA. Ons dunkt, dat die bij grote investeringen in hun bedrijf ook alternatieven meenemen bij hun besluitvorming. Blijkbaar niet in de fractie van het Harlinger CDA. Vreemd, wat zit hier achter?

Zo werd het ook in het huidige coalitieprogramma met PvdA/CDA/VVD opgenomen en dus in beton gegoten, net als de tunnel straks. Het fietspad met tunnel komt er, zult u begrijpen. Het mag wat kosten dit prestigeproject!

Related Posts