Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Veiligheid in het geding door niet toegankelijke achterpaden

In Harlingen zijn in veel woonwijken achterpaden aangelegd. Deze (veelal smalle) straatjes worden door bewoners van aangrenzende woningen gezamenlijk gebruikt. Bewoners kunnen hiermee hun woning ‘achterom’ bereiken en gebruiken deze vaak voor hun afvalcontainers, fietsen, etc. Maar ook vervullen deze achterpaden vaak de functie als brandgang en zijn zij bij calamiteiten van belang voor diverse hulpdiensten.

Bij meerdere wijkschouwen is Harlinger Belang gewezen op de toegankelijkheid van achterpaden. Met eigen ogen zien wij, dat deze dikwijls gebruikt worden voor andere doeleinden, variërend van het tijdelijks stallen van fietsen tot nagenoeg permanente opslagruimte. Wij maken ons dan ook zorgen over de veiligheid van de bewoners. De raadsfractie heeft hierover schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Zo vragen wij ons af wie verantwoordelijk is voor de toegankelijkheid van deze achterpaden en wie erop toeziet dat deze toegankelijk blijven. In het verlengde hiervan vraagt de raadsfractie eveneens naar de riool- en leidingwerken onder deze achterpaden en de functie die deze paden vervullen voor de afvoer van het hemelwater.

Related Posts