Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Raadsleden Saakstra en Jellema vieren 10-jarig jubileum

hb-harlinger-belang-lokaal-partij-gebak-taart-saakstra-jappie-ellema-jan-jubileum-raadAfgelopen woensdag was het precies 10 jaar geleden dat Jappie Saakstra en Jan Jellema als raadslid van de Gemeente Harlingen geïnstalleerd zijn. Beiden hebben slagroomgebak ontvangen en tijdens een informatieve raadsbijeenkomst werd door burgemeester Sluiter stilgestaan bij het 10-jarig jubileum.

Op 7 maart 2006 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De gezamenlijke lijst Harlinger Belang / Harlinger Alternatief ’97 wist toen 3 zetels in de wacht te slepen. Na de installatie van de nieuwe raadsleden in de bijzondere raadsvergadering van 16 maart 2006, voerde Harlinger Belang deze constructieve oppositie. Deze raadsperiode bleek achteraf een turbulente periode. Het plotselinge vertrek van wethouder Waaijer, het opstappen van de voltallige Rekenkamercommissie en de besluitvorming rondom de Reststoffen Energie Centrale kenmerken deze 4 jaar. Ook werd in deze raadsperiode besloten tot majeure grondaankopen langs de Kanaalweg en de Westerzeedijk.

De gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 zorgden vervolgens voor een politieke aardverschuiving. De gemeenteraad telde voortaan 9 partijen. Saakstra en Jellema vormden samen de fractie van Harlinger Belang, maar werden vanaf 8 mei 2013 versterkt door Ida Soolsma-Boomstra. Sinds lange tijd maakte Harlinger Belang weer deel uit van de coalitie. Wij hebben ons in deze raadsperiode sterk gemaakt voor de ontwikkeling van de Willemshaven en het opknappen van de openbare ruimte. Het enquêteonderzoek naar de Reststoffen Energie Centrale en een kritische analyse van de eerdere grondaankopen waren eveneens opvallende gebeurtenissen.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart wist Harlinger Belang met bijna 19% van alle stemmen, de 3 raadszetels te bemachtigen. Samen met de PvdA en CDA maakt Harlinger Belang sindsdien deel uit van de coalitie.

Related Posts