Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Raadsleden houden voortaan spreekuur

Donderdag houdt Harlinger Belang haar eerste spreekuur voor inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Van 19:30 tot 20:30 uur kunnen geïnteresseerden binnenlopen in de stationsrestauratie en een probleem, klacht, mening of idee voorleggen aan de raadsleden. Voortaan zal de partij iedere maand een spreekuur houden.

Eerder hield Harlinger Belang maandelijks een openbare fractievergadering. Hierin werden voornamelijk onderwerpen  van de eerstvolgende raadsvergadering besproken. Met het spreekuur wil Harlinger Belang meer ruimte bieden om mee te denken over actuele zaken of het toekomstige beleid van de gemeente.

Fractievoorzitter Jappie Saakstra legt uit: “Inwoners en ondernemers zijn erg betrokken bij hun stad en dorpen. Zij willen graag hun steentje bijdragen. Tijdens het spreekuur staan nu hun onderwerpen centraal in plaats van de onderwerpen op de politieke agenda.” Hij verwacht dat met het spreekuur een laagdrempelige voorziening ontstaat, die het lokale karakter van zijn partij verder versterkt.

De politieke agenda bespreken de raadsleden voortaan met een zogenaamde ‘denktank’. Deze bestaat uit betrokken mensen, afkomstig uit binnen en buiten de gemeente, die elk deskundig zijn op hun eigen gebied. Harlinger Belang wil hiermee bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de gemeentelijke besluitvorming.

De raadsleden benadrukken dat zij buiten het spreekuur ook te bereiken via telefoon, email en social media. Voor de contactgegevens verwijzen zij naar www.harlingerbelang.nl.

 

Related Posts