Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Nieuwe raadsfractie bestaat uit Saakstra en Soolsma-Boomstra

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart heeft Harlinger Belang 939 stemmen (13,42%) behaald. Als derde partij van de Gemeente Harlingen bekleedt de partij daarmee twee raadszetels in de nieuwe gemeenteraad. Jappie Saakstra en Ida Soolsma-Boomstra vormen de nieuwe raadsfractie van Harlinger Belang.

Ondanks een actieve en positieve campagne is Harlinger Belang er niet in geslaagd om het verkiezingsresultaat van 2014 te evenaren. De partij verloor maar liefst 382 stemmen en daarmee ook één raadszetel. Huidig raadslid Jan Jellema keert niet meer terug in de Harlinger gemeenteraad en neemt op 28 maart afscheid na een zittingsperiode van 12 jaar.

Ondanks dit resultaat is Harlinger Belang erg blij met de steun van alle kiezers. Met volle energie zal de nieuwe raadsfractie, samen met het bestuur en de vrijwilligers, zich ook de komende jaren inzetten om Harlingen, Midlum en Wijnaldum aantrekkelijker, welvarender en socialer te maken!

Related Posts