Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Jappie Saakstra opnieuw lijsttrekker Harlinger Belang

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voert Jappie Saakstra opnieuw de kandidatenlijst van Harlinger Belang aan. Zo maakte de partij vandaag bekend. Op plek 2 en 3 van de lijst staan eveneens bekende namen; de huidige raadsleden Ida Soolsma-Boomstra en Jan Jellema.


Ondanks dat de leden van Harlinger Belang de kandidatenlijst op 12 december 2017 al vaststelden, maakte de partij haar 13 kandidaten de afgelopen dagen pas bekend. Iedere dag onthulde de partij één of meerdere van haar kandidaat-raadsleden. Dit, om alle kandidaten in de schijnwerpers te laten staan, aldus partijvoorzitter Rimmert Hoekstra.

De kandidatenlijst van de bijna 60 jarige partij is gevarieerd en evenwichtig. Bij het samenstellen ervan, is rekening gehouden met een goede balans tussen mannen en vrouwen. Naast jarenlange ervaring biedt de lijst ook ruimte voor nieuw politiek talent. Ook zijn de diverse Harlinger woonwijken en de beide dorpen goed op de lijst vertegenwoordigd.

Alle kandidaten kenmerken zich door hun betrokkenheid bij de gemeente of diverse maatschappelijke organisaties. Het zijn enthousiaste inwoners van Harlingen, Midlum en Wijnaldum. Bekende namen zijn Anneke Visser (voorzitter Vereniging Oud Harlingen), Paul Kwast (voormalig voorzitter Stichting Visserijdagen Harlingen) en Maria le Roy (huidig wethouder gemeente Harlingen). Laatstgenoemde is op eigen verzoek lijstduwer en hekkensluiter.

Lees hier de volledige tekst van het persbericht.

Related Posts