Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Jan Jellema neemt na 12 afscheid van Harlinger gemeenteraad

Tijdens de laatste raadsvergadering van de in 2014 benoemde raad, werd woensdag afscheid genomen van 5 raadsleden. Harlinger Belang raadslid Jan Jellema was een van hen. Na 12 jaar raadslidmaatschap keert hij niet terug in de nieuwe gemeenteraad.

Als nummer 3 van de gecombineerde lijst Harlinger Belang/Harlinger Alternatief ’97 werd Jellema in 2006 gekozen als raadslid. Met zijn 23 jaar was hij destijds een van de jongste raadsleden. Ook de laatste raadsperiode was hij, ondanks zijn jarenlange ervaring, nog steeds het jongste raadslid.

De afgelopen jaren heeft Jellema bewezen een kritisch raadslid te zijn waarmee men rekening moest houden, met name op bestuurlijk en financieel terrein. Ook beet hij vast in complexe dossiers. De juridische procedures met Kimswerda en Ludinga, de Reststoffen Energie Centrale, de grondaankoop van het Spaansenterrein en het in zwaar weer verkerende grondbedrijf in de haven zijn hier enkele voorbeelden van.

De afgelopen jaren vervulde Jellema veel nevenfuncties binnen de gemeente. Zo was hij voorzitter van de raadscommissie, lid van de Agendacommissie en Auditcommissie en voorzitter van de Werkgeverscommissie. In zijn dankwoord prees Jellema de medewerkers van de griffie voor hun inzet. Ook bedankte hij Harlinger Belang collega’s Maria le Roy, Ida Soolsma-Boomstra en Jappie Saakstra voor de jarenlange samenwerking en de gezellige tijd.

Tijdens de raadsvergadering werd eveneens afscheid genomen van Harmen Bloemhof (CDA), Arnoud Burkels (D66), Wim Kroon (Groen Links) en raadsnestor Wiebe van Dijk (PvdA).

Related Posts