Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Het positieve en het eerlijke verhaal van Harlinger Belang over de verkiezingsuitslag.In de eerste plaats bedanken wij de 123
4 mensen die op ons hebben gestemd waardoor we qua aantal stemmen de tweede  partij zijn geworden in Harlingen.  Ook positief vinden wij  dat “lokaal” de grote winnaar is geworden van deze verkiezingen: samen hebben we thans 6 zetels in de raad. Dat is meer dan de verliezende PvdA (4). En meer dan VVD en CDA samen (5). Je zou dus mogen verwachten dat dit “lokale” geluid ook in de nieuw te vormen coalitie met de levering van wethouders terug te zien zou zijn. Dat doet immers recht aan de uitslag en de wens van vele kiezers. We willen immers allemaal versterking van het vertrouwen van de inwoners in de politiek, burgers en politiek dichter bij elkaar brengen, de interesse van burgers in de politiek vergroten en hen meer invloed geven, etc. Kortom, versterking van de lokale democratie. Helaas, de huidige coalitie bezit nog een meerderheid in de raad van één zetel en de informateur  heeft voorgesteld om op de oude voet door te gaan.  Dat betekent dat er weer een coalitie wordt gevormd door PvdA, VVD en CDA. Er verandert dus niets. Veel van onze kiezers melden verontwaardigd: “Dit kan toch helemaal niet, dit is  ondemocratisch, wij hebben toch gewonnen ”. Formeel en juridisch kan dit wel, maar moreel gezien is dit inderdaad een onverklaarbare keuze die  slecht is voor het aanzien van de politiek. Deze drie partijen moeten bij zichzelf nog eens te rade gaan, want de geloofwaardigheid in hun democratisch gehalte en hun beloftes ter versterking van de democratie zullen door steeds meer mensen in twijfel worden getrokken. Ook nu heeft bijna 50% van de stemgerechtigden niet gestemd. Zijn er fatsoenlijke argumenten om Harlinger Belang als tweede partij geen plek in de nieuwe coalitie te geven? We hebben een goede kandidatenlijst gepresenteerd, een voor velen aansprekend programma met concrete voorstellen voor versterking van de lokale democratie in combinatie met een sterk verbeterde dienstverlening van het “gemeentehuis”. En daarnaast een buitengewoon kleurrijke en vrolijke campagne gevoerd. Kortom die 1234 stemmen zijn niet toevallig bij ons terecht gekomen. Maar beste lezers hoe zit het dan wel in elkaar. Het eerlijke verhaal is dit. De oude coalitie wil “houden wat ze hebben”, namelijk zeggenschap over hoe het bestuurlijk moet gaan in Harlingen. En niet onbelangrijk :het onderling verdelen van de wethouders banen.

WAT KUNNEN WE HIERAAN DOEN?

WIJ GAAN DOOR OP DE INGESLAGEN WEG DIE DOOR VEEL KIEZERS BREED WORDT GESTEUND. WE HOPEN DAT U DAT OOK IN DE TOEKOMST GAAT DOEN.  WIJ GAAN REGELMATIG MET DE INWONERS VAN HARLINGEN COMMUNICEREN, U ZULT ONS TEGENKOMEN IN HARLINGEN, IN WIJNALDUM EN IN MIDLUM, PRECIES ZOALS WIJ DAT IN DE CAMPAGNEPERIODE VOOR DE RECENTE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN DEDEN. POLITIEK EN INVLOED STOPPEN NIET NA DE VERKIEZINGEN DUS WIJ GAAN OOK ACTIEF EN POSITIEF DOOR.  WE GAAN ONZE SPEERPUNTEN INBRENGEN IN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN. WE ZULLEN U VAN DE ONTWIKKELINGEN  OP DE HOOGTE HOUDEN VIA ONZE WEBSITE, ONZE SOCIAL MEDIA EN WAT WE VERDER AAN MOGELIJKHEDEN KUNNEN INZETTEN.

IN 2026 WILLEN WIJ DE GROOTSTE PARTIJ IN HARLINGEN ZIJN ZODAT HARLINGEN  KRIJGT WAT HET VERDIENT, LOKALE PARTIJEN AAN HET ROER!!!!

Namens het bestuur: George Bernaert    Namens de fractie: Belinda Holwerda

Related Posts