Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technieken om jou de beste gebruiksvriendelijkheid te kunnen bieden. Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord.

Nieuws

Gemeentelijke onderscheiding voor oud-wethouder Maria le Roy

Tijdens haar afscheidsreceptie ontving Maria uit handen van burgemeester Sluiter de Harlinger draagspeld. Zij verdient deze onderscheiding voor haar bestuurlijke inzet in de afgelopen 8 jaar. Zo werden onder haar wethouderschap vele projecten gerealiseerd; zichtbare en minder zichtbare projecten die de gemeente aantrekkelijker en welvarender hebben gemaakt.

Als voorbeelden noemde Anneke Visser, voorzitter van de Stichting Vereniging Oud Harlingen, de herinrichting van het Havenplein en de diverse bouwprojecten zoals langs de Havenweg. Ook de renovatie van het monumentale Entrepotgebouw in de Willemshaven is dankzij de inspanningen van Maria tot een goed einde gebracht.

Maar ook de realisatie van een drijvende sanitaire voorziening in de Noordoostersingel, de aanpak van de desolate Willemshaven tot een aantrekkelijk gebied waar nu nieuwe initiatieven worden ontplooid, de realisatie van een multifunctionele aanlegsteiger, het binnenhalen van de eerste zee cruiseschepen kunnen voor een groot deel worden toegeschreven aan de gedrevenheid van Le Roy.

Minder zichtbare resultaten waren de redding van de in zwaar weer verkerende havengrondbedrijf, de verzelfstandiging van de gemeentelijke havens en het normaliseren van de relatie met projectontwikkelaar van de woonwijk Ludinga.

Harlinger Belang kijkt met veel plezier terug op de afgelopen jaren, waarin we Maria de afgelopen 4 jaren ‘onze’ wethouder mochten noemen. Wij hebben grote waardering voor de werklust en inzet die zij in al die jaren heeft getoond, om samen met ons Harlingen aantrekkelijker en welvarender te maken. Oprecht zijn wij van mening dat we hier ruimschoots in zijn geslaagd. Ook hebben onze raadsleden en bestuursleden genoten van haar gezelligheid en gastvrijheid tijdens onze bijeenkomsten en overleggen.

Wij kijken dan ook tevreden terug op de afgelopen jaren en wensen Maria, haar echtgenoot Conny en de (klein-)kinderen al het goeds toe!

Related Posts