Stimuleren en faciliteren kite- en windsurfen

Home / #HBwerktaanwerk / Stimuleren en faciliteren kite- en windsurfen

“Nabij het strand, aan de Westerzeedijk willen wij dat attractieve sporten zoals kitesurfen en windsurfen worden gestimuleerd en gefaciliteerd. Naast het feit, dat dergelijke sporten veel kijkers trekken, worden op deze wijze jongeren tot bewegen gestimuleerd.”
(Harlinger Belang Verkiezingsprogramma 2014-2018)


Eind februari 2017 maakte het College van Burgemeester en Wethouders bekend, positief te zijn over de komst van Wavebandits Kiteboarding naar Harlingen. Naast een kitesurfschool aan het Harlinger strand zal watersporters tevens gelegenheid worden geboden om te windsurfen en te suppen. In 2018 verwacht de exploitant volledig in Harlingen gevestigd te zijn.

Met de komst van het watersportbedrijf worden eveneens circa 1500 overnachtingen verwacht, waardoor de komst eveneens een positieve bijdrage levert aan de diverse horecagelegenheden en de detailhandel in Harlingen.

Wavebandits gaf aan, na gesprekken met Harlinger Belang wethouder Le Roy voor Harlingen, te kiezen voor Harlingen vanwege het enthousiasme en de medewerking die zij van de gemeente ontving.